13/04/2022
1790

Rooiberg Teff Grass

Rooiberg teff grass Türkiye’de Tarım Bakanlığı tarafından tescilli tek ot tipi teff grasstır. İlk kez teff grass rooiberg Türkiye’ye firmamız tarafından 2008 yılında getirilip, deneme çalışmaları yapılmıştır. Ardından uzun uğraşlar neticesinde 10 yılı bulan bir zaman diliminde tescil ettirilerek Türk çiftçisinin ve Türk tarımının kullanımına sunulmuştur. Rooiberg teff grass yazlık çok kıymetli bir kaba yem bitkisi çeşididir. Bu yem bitkisini Türkiye’ye kazandıran Torunoğlu Tohumculuk olarak haklı gururunu taşımaktayız. Firmamız rooiberg teff grassı yoğun çalışmalar neticesinde 81 vilayete tanıtmayı başarmıştır.

Teff grass rooiberg dünyada bilinen yem bitkisi tohumlarının en küçüklerinden bir tanesidir. Rooiberg teff grass tohumunun ekilişi biraz zahmetlidir. Tohumlar kumla karıştırılarak çoğaltılır. Bin metre kare alana (dekara) 1,5 kg, hektara 15 kg teff grass tohumu ekilir. Ekim şekli mibzerle ya da saçma şekilde yapılır. 1-2 cm derinliğe düşecek şekilde toprakla temas ettirilip, kapatılır. Ekerken dekara 20 kg 20*20 toprak gübresi atılır. Üzerine 15-20 kg üre gübresi verilir. Ayrıca ara ara bitki besleme ürünlerinden uygulanırsa kimyasal gübre ihtiyacı en aza iner ve bitki çok hızlı bir gelişim performansı gösterir.

Türkiye’de son yıllarda ot tipi teff grass konusunda çiftçilerimiz aldatılmaktadır. Piyasada zayıflama çayı olarak bilinen tahıl tipi teff insanlara ot tipi diye satılmaktadır. Bunun tahıl amaçlı olduğu için ot verimi çok düşüktür. Ancak 1 kez biçim yapılabilir. Halbuki ot tipi teff grass rooiberg 4 defaya kadar biçim yapılabilmektedir. Çiftçilerimiz tohum satın alırken OECD sertifikası olmayan tahıl tipi zayıflama çayını almamalarını tavsiye etmekteyiz. Tohumlarımız teff grass rooiberg yeşil torbalarda 10 kg’lık ambalajlarda OECD etiketli olarak satışa sunmaktayız. Bu tarife uymayan teff tohumlarını çiftçilerimiz almamaları büyük önem arz eder.

Dünyada rooiberg ot tipi teff grassa en çok ilgi duyan hayvancılık kesimi at yetiştiricileridir. Çünkü teff grass rooiberg otu atlar tarafından kolay hazmedilir ve sindirimi son derece kolaydır. Atlarda sancı ve şişliğe yol açmaz.

İthal OECD sertifikalı orijinal rooiberg ot tipi teff grass tohumu satın almak için firmamız Torunoğlu Tohumculuğu arayabilirsiniz.

0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09