18/12/2019
6414

Reygras Nedir?

Reygras hayvanlar için paha biçilemeyen bir kalitede yem bitkisidir. Ryegrass nedir diye sorulduğunda; Buğdaygil ailesinden tek yıllık, geniş yapraklı ve mükemmel bir kaba yem bitkisidir. Besleyici özelliği çok yüksek olan Reygras; hayvan beslemenin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Dünya genelinde ismini duyurmadığı çok az bir alan bırakmıştır. Avrupa menşeili Reygrass, özelliklerinden ötürü hızla yaygınlaşmıştır. Türkiye'ye bu mucizevi yem bitkisini ilk kez "Torunoğlu Tohumculuk" getirtmiştir. Bu yem bitkisinin varlığından 1993 yılında haberdar olduktan sonra 1998 yılında Türkiye'ye getirmek için yoğun çaba sarfetmiş ve getirtmiştir. Reygrasın ülke geneline yayılması için ülke topraklarında gezebildiği kadar yer gezerek Türk çiftçisine tanıtmıştır. 

Reygras İthal bir üründür. Reygras alırken dikkat edilmesi gereken husus; İthal Reygras tohumu alıyorsak OECD (Uluslararası Sertifika) Belgesini kontrol etmektir. Yerli Reygras diye bir tabir yoktur. Yerli Reygras adı altında çakma tohum satılmaktadır. Reygras alırken sadece ithal tohum tohum almak gerekmektedir. Ekonomik zorluklar altında mücadele eden çiftçilerimizin birim alandan en fazla verimi alması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü çiftçilerimiz aldatılmamalıdır. 

Reygras ekimi için gerekli tohum miktarı 5 kgdır. Güzelce hazırlanan tarla yüzeyine ekilir ve sıkıştırılır. Reygras ekerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; tohumu derine kaçırmamaktır. 1, 2 cm derine ekilir. Tohum ekimi gerçekleştikten sonra tohum filizlenene kadar sulamaya devam edilir. Sulu ve susuz olarak tarımı gerçekleştirilebilir. Reygrasın en önemli özelliklerinden biri susuz olarak, mevsimsel yağışlarla yetişmesidir. 

Reygras hayvan yetiştiricileri için çok önem arz eder. Bunun sebeplerinden biri otlatmaya uygun olmasıdır. Hayvanlarımız için kapalı alanlardan kurtulmaları, gezebilmeleri ve otlama imkanlarının olması; hayvanları hastaklıklardan kurtarır, hayvanların mutlu olmalarını sağlar ve yüksek verim artışları görmemize neden olur. 

Reygras yüksek protein değerleri sayesinde hayvanları neredeyse tek başına besleyebilmektedir. Halk arasında *Süt Otu* olarak adlandırılmasının sebebi budur. 

Yüksek tonaj verimi vardır. Sulu arazide 5-6 biçim, susuz arazide 2-3 biçim yapılabilir. Serin hava bitkisidir. Donlara ve su baskınlarına karşı son derece dayanıklıdır. 

Reygras nedir?, Reygrasın özellikleri nelerdir?, Reygras nasıl ekilir?... kısacası Reygras hakkında öğrenebileceğiniz tüm bilgilere firmamızdan ulaşabilirsiniz. Reygrası memleketimize  getirip yayımını gerçekleştiren Torunoğlu Tohumculuk, Türk çiftçisine her türlü teknik desteği sağlamaktadır. 
İthal Reygras tohumu fiyatlarını öğrenmek için ve Reygras tohum siparişi vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk:
0 (322) 239 88 08 - 0 532 266 40 41