25/12/2018
2973

Teff Grass Otu Tohumu Fiyatları

Teff grass otu tohumu fiyatları her çiftçinin ekebileceği ucuzlukta satışını yapmaktayız. Teff grass otu tohumu fiyatı 2019 yılında; standart teff grass 40 tl, ot tipi teff grass 50 tl den firmamızca satışa sunulmuştur.
Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız.Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.
Teff gras otu dünyanın son yıllarda keşfettiği eşsiz bir kaba yem çeşididir. Yaz aylarının vazgeçilmez kaliteli otudur. Avrupa, Amerika, Avustralya ve Afrika’da yoğun talep görmektedir. Yaz aylarında kaliteli yeşil ot bulmak çok zordur. Teff grass otu bu boşluğu doldurmada çok maharetlidir. 
 
Teff grass otunu Türkiye ‘ye ilk kez 2008 yılında Torunoğlu Tohumculuk getirttirmiştir. Yapılan denemelerde mükemmel netice alınmıştır. Teff grass yem bitkisinden 3-4 kez biçim alınmıştır. Bir buçuk metreye kadar yükseldiği gözlenmiştir. Teff grass ın kuru ve yeşil ot kalitesi mükemmeldir. Sorgum sudan otuyla kıyaslanmayacak kadar kalitelidir.
 
Teff grass otunun 2 çeşidi vardır.
1- Ot tipi teff grass
2- Tahıl tipi teff grass
 
Ot tipi teff grass hayvan yem bitkisi amacıyla ekilir. Kaba yem kalitesi ve tonajı yüksektir. Yüksek besleyici özelliğine sahiptir. Tahıl tipi teff grass ise insan gıdası olarak tahıl amacıyla ekilir. Tahıl verimi yüksek, ot verimi düşüktür. Otunun besleyici özelliği de ot tipine göre aşağıdır. Bazı fırsatçı firmalar bizim şirketimizin yaptığı tanıtım çalışmalarından istifade etmek için tahıl tipi teff tohumunu ot tipi teff grass diye çiftçileri aldatarak satmaktadırlar. Bunların tohumlarının sertifikası OECD belgesi mevcut değildir. Çiftçilerimizin aldanmaması için OECD belgesi olmayan, ot tipi olmayan teff tohumunu almamaları kendi çıkarlarına olacaktır. Firmamızın sattığı teff grass tohumları ot tipi, İthal ve OECD belgelidir. 
 
Teff grass tohumu fiyatları firmamızda ucuz fiyatlıdır. Teff grass tohumu nerden alınır? Muhakkak ki yem bitkisi tohumlarının satış adresi olan Torunoğlu Tohumculuktan alınır. Teff grass ekimi toprak belirli bir düzeyde ısındıktan sonra Nisan ayından itibaren Mayıs, Haziran, Temmuz ayında ekilir. Ekim şekli biraz hassasiyet ister. Tohumları çok küçüktür. Ekim derinliği 0,5-1cm dir. Tohumlar 5-6 günde çimlenir, çıkar. Ekerken toprak gübresi olarak 20-20  gübresinden dekara 20 kg kullanılır. Üzerine 25-30 kg 26 lık amonyum nitrat kullanılır. Yaz boyu hayvanlar teff grass sayesinde otsuz kalmazlar. Biçim yüksekliği 50 cm civarındadır. Çok yüksek boyda biçilirse besini azalır. 35-40 günde biçim yüksekliğine ulaşır. Teff grass yem bitkisiyle beslenen hayvanlarda hem et hem de süt artışı gözlenir. Teff grass otuyla beslenen hayvanlar sağlıklı olurlar.
 
Teff grass tohumu fiyatları, teff grass tohumu çeşitleri hakkında bilgi almak için şirketimizi arayınız.