29/12/2018
3654

Teff Grass Tohum Fiyatları

Teff grass tohum fiyatları artan döviz kurları nedeniyle bir miktar yükselmiştir. Türkiye'de sadece ot tipi teff grass Torunoğlu Tohumculuk'ta mevcuttur. Teff grass otu Afrika Etiyopia ülkesine ait bir bitkidir. Teff grass Amerika'ya götürülerek ıslah edilmiştir. Amerika'dan italatı yapılarak Türk çiftçisinin hizmetine sunulmuştur. Teff grass tohum fiyatı bu bitkiye artan talep nedeniyle yükselme periyoduna girmiştir.

Türkiye'de bazı firmalar tarafından teff tahılı yem bitkisi amacıyla satılmaktadır. Oysa ki teff tahılı tahıl amacıyla ekilmektedir. Bu mevcut tohumun OECD Belgesi yoktur. Teff tahılı insan gıdası amacıyla tahıl amacıyla ekimi yapılmaktadır. Firmamızca satışa sunulan ot tipi teff grass ise kaba yem amacı ve yem bitkisi amacıyla ekilmektedir. Ot tipi teff grass tohumunu firmamızdan çiftçilerimiz temin edebilirler. Tahıl tipi teff tohumu yem bitkisi amacıyla ekilmemelidir. 

Ot tipi teff grass susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Ayrıca çeltik gibi aşırı suya ve su baskınlarına tahammülü vardır. Ot tipi teffgrass yem bitkisi Türk çiftçisini kaba yem noktasında içine düştüğü handikaptan kurtaracak yegane bir yem bitkisidir. Teff grass kaba yem bitkisi sorgum sudan otu , mısır , susam gibi yazlık bir bitkidir. Aşırı sıcakları son derece sevmektedir. Ryegrass otunun aksine sıcakta son derece hızlı büyüme katetmektedir. Adana'daki denemelerde ot tipi teff grass yem bitkisi 1,5 mt'ye kadar boy yapabildiği görülmüştür. 

Ot tipi teffgrass yaz boyu kasım ayına kadar 3-4 kez rahatlıkla hasat edilebilmektedir. Teff grass otu son derece yumuşak , ince bol yapraklı ve ince saplıdır. Dünya'da büyükbaş ve küçükbaş ve bil hassa at yetiştiricileri tarafından çok rağabet görmektedir.

Ülkemize ot tipi teff grass tohumunu kazandıran Torunoğlu Tohumculuk bu hizmetin haklı gururunu yaşamaktadır. Daha nice ülkemizin bilmediği özel yem bitkilerini ülkemize getirmek için uğraşı vermektedir. Ülke hayvancılığın kurtuluşu kaba yem üretmekten geçmektedir. Çiftçilerin artan yem fiyatları altında ezilmelerin temelinde kaba yem sorunu yatmakatadır.

Teff grass ekim zamanı ilkbaharda Nisan ayı ortasından Ağustos ayı ortasına kadar devem etmektedir. Tarla adeta futbol sahası gibi düzgün şekilde hazırlanır. Dekara 20-20 toprak gübresi atılır. Teff grass tohumu dekara 1 kg ekilir. Tohum kumla karıştırılarak çoğaltılır.Sürgü tapanla tohum kapatılır. 10 gün boyunca sık sık sulanır. Teff grass tohumu yaklaşık 4-5 günde çimlenip çıkar. Üzerine 3 hafta sonra 26'lık amonyum nitrat gübresi atılır. Amonyum gübresinden dekara 20 kg atılır. Gübre bitkinin büyümesini teşvik eder.50 cm civarında sürekli biçilip hasat edilir.

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları ve teff grass tohumu hakkında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.